ONS WERK BUITEN AFGHANISTAN

Crisis buiten Afghanistan

Door de aanhoudende situatie in het lands sinds de machtsovername van de Taliban, zoeken steeds meer Afghanen veiligheid buiten de landsgrenzen in landen zoals Iran, Turkije of Griekenland om zo Europa te bereiken. Ze komen voor dichte grenzen te staan en kunnen geen kant op. Hun situatie is zo ernstig, dat wij ook proberen om noodhulp te verlenen in die landen.

Sinds 2015 spreken we van een vluchtelingencrisis in Europa. De situatie in Afghanistan escaleert heel snel. De aanhoudende conflicten in Afghanistan dwingen steeds meer mensen om te vluchten. Het overgrote deel van de vluchtelingen zoekt veiligheid in de eigen regio, maar het aantal vluchtelingen dat hun leven riskeert met de tocht naar Europa groeit. Sinds 2015 zijn er een miljoen vluchtelingen gearriveerd en dat getal neemt elk jaar toe.

Ondanks de maatregelen van de Europese Unie, komen er iedere dag nieuwe vluchtelingen aan. Ze hebben geen keus. Zolang de situatie in hun thuisland niet verandert, is het voor sommigen de enige kans om te overleven. Voor hen blijft noodhulp hard nodig. In Turkije helpen we de Afghaanse vluchtelingen in steden zoals Istanbul en Van bijvoorbeeld met cashhulp en voedselpakketten en kijken we naar sponsorships vanuit families uit het buitenland.

We mikken op samenwerkingen met internationale partners en lokale organisaties. Wij dragen bij met kennis, geld en hulpgoederen, zij zorgen voor de lokale hulpverlening ter plekke. De meerderheid van het veldpersoneel bestaat niet uit westerlingen, maar uit lokale mensen en vluchtelingen.

Ons werk is alleen mogelijk dankzij de steun van al onze donateurs, bedrijfspartners en onze institutionele donoren. Deze steun besteden we zo efficient en effectief mogelijk. Daarom luisteren we goed naar de behoeftes van vluchtelingen en kiezen we voor hulpvormen die bewezen effectief zijn, zoals cashhulp.

Wil jij ook helpen? Steun ons dan met een donatie of word donateur.