Het OMID Bakery Project:
Het creëren van broodnodige banen en ondersteuning voor kwetsbare families in Afghanistan.

In Afghanistan, waar werkgelegenheid anno 2023 schaars is en veel gezinnen moeite hebben om hun dagelijkse brood te verdienen, schenkt het OMID bakery project nieuwe hoop aan gemeenschappen.
Dit bijzonder initiatief heeft als voornaamste doel het creëren van banen en het bieden van betaalbaar brood aan gezinnen die zich geen brood kunnen veroorloven. Door de combinatie van werkgelegenheid en toegankelijk voedsel draagt dit project bij aan de veerkracht en het welzijn van degenen die het het hardst nodig hebben. 
 
Een van de kernaspecten van het OMID bakery project is het creëren van werkgelegenheid voor mensen in de gemeenschap. Werkloosheid is een grote uitdaging in Afghanistan, vooral voor kwetsbare gezinnen die worstelen om in hun basisbehoeften te voorzien. Door een bakkerij op te zetten en goed opgeleide bakkers in te huren, biedt het project banen aan lokale bewoners. Deze nieuwe werkgelegenheidskansen zorgen voor een stabielere economische situatie voor gezinnen en vergroten hun gevoel van eigenwaarde.  
 

Het OMID bakery project streeft naar inclusiviteit door brood aan te bieden aan gezinnen die het zich anders niet kunnen veroorloven middels een maandelijkse coupon. Brood is een basisvoedsel in Afghanistan en toegang tot voedzaam brood is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van gezinnen.

Het OMID bakery project streeft naar duurzaamheid op de lange termijn. Door middel van efficiënt beheer en inkomsten uit de bakkerij wordt het project zelfvoorzienend. Dit versterkt de veerkracht van het project en zijn vermogen om continuïteit te bieden in het creëren van werkgelegenheid en het ondersteunen van gezinnen.

 
Het OMID bakery project is een lichtend voorbeeld van hoe de creatie van banen en de toegang tot voedzaam voedsel kunnen bijdragen aan het welzijn van kwetsbare gezinnen in Afghanistan. Door werkgelegenheid te bieden en (betaalbaar) brood te verstrekken, ondersteunt dit project de veerkracht van de gemeenschap en verlicht het de last voor diegenen die het zich financieel kunnen veroorloven. Met zijn focus op duurzaamheid draagt het OMID Bakery project bij aan het bouwen van een stabielere en hoopvolle toekomst voor degenen die het het hardst nodig hebben in Afghanistan. 

Help jij mee aan de toekomst van Afghanistan?