WAT DOET DE OMID FOUNDATION?

De OMID Foundation helpt elk jaar duizenden Afghanen en erbuiten. We bieden hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, huisvesting en werkgelegenheid. Samen maken we het verschil voor Afghanistan. Voor vandaag én voor morgen. 

Onderwijs

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van kinderen én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind in Afghanistan recht op goed onderwijs, ongeacht etnische ras of geslacht. Altijd en overal.

Economisch welzijn

Met de noodhulp die we bieden, helpen we mensen te overleven op korte termijn. Maar uiteindelijk willen mensen in Afghanistan zelfstandig zijn, ook vluchtelingen en ontheemden. De OMID Foundation stimuleert mensen in Afghanistan om zelfstandig hun eigen toekomst en leven op te bouwen.

Gezondheid

Een goede gezondheid is voor veel van ons vanzelfsprekend. Maar dat is in Afghanistan wel anders. Daar sterven miljoenen mensen aan ondervoeding of eenvoudig te voorkomen complicaties bij de zwangerschap omdat ze slechte toegang hebben tot de gezondheidszorg in het land.