GEZONDHEID

IEDER MENS HEEFT RECHT OP GEZONDHEIDSZORG

Een goede gezondheid is voor veel van ons vanzelfsprekend. Maar dat is in Afghanistan wel anders. Daar sterven miljoenen mensen aan ondervoeding of eenvoudig te voorkomen complicaties bij de zwangerschap omdat ze kortweg slechte toegang hebben tot de gezondheidszorg in het land.

Door ontoereikende medische zorg, vervuild drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen worden miljoenen mensen onnodig ziek. Ook mentaal is het vluchtelingenbestaan niet makkelijk. Stress, angst en trauma en leven onder zeer slechte omstandigheden eisen een zware tol op de geestelijke gezondheid.

WAT DOET DE OMID FOUNDATION?

De OMID Foundation zet zich in voor een betere gezondheidszorg in Afghanistan, maar ook daarbuiten voor Afghaanse vluchtelingen. We bieden medische zorg, strijden tegen ondervoeding en bieden psychosociale hulp aan de slachtoffers van bijvoorbeeld seksueel geweld.

Daarnaast willen we ons elke dag sterk maken voor schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen en hygiene. Zo kunnen we voorkomen dat ziektes zich razendsnel verspreiden in drukbevolkte lokale dorpen en steden in Afghanistan.
THEMA’S BINNEN ONZE HULPVERLENING OP HET GEBIED VAN GEZONDHEIDSZORG
  • MEDISCHE ZORG
  • ONDERVOEDING
  • WATER EN SANITAIRE VOORZIENINGEN
  • PSYCHOSOCIALE HULP
Insert-2-AP-Images

Medische Zorg

In bijna heel Afghanistan is de medische zorg ontoereikend voor de lokale bevolking. De OMID Foundation verleent cruciale medische zorg in het land.

afghan-children

Ondervoeding

Wereldwijd is ondervoeding een probleem voor miljoenen mensen - vooral in Afghanistan. De OMID Foundation wilt helpen met acute medische zorg en noodvoeding.

IMG_7303_4_20

Benodigdheden

De OMID Foundation wilt zorgen voor latrines, waterputten, wasruimtes, hygiƫnische producten en voorlichting om de verspreiding van ziektes te voorkomen.

HOME PAGE

Psychosociale hulp

Met psychosociale hulp helpt de OMID Foundation kinderen en volwassenen die lijden onder het geweld van oorlog, armoede en onzekerheid van zo'n bestaan.